FOLLOW US

SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

1092, Budapest, Ferenc krt. 8-10
+36 70 779-6524

Skip to Content

.

Praslin szigete

Praslin a Seychelle-szigetek három legnagyobb szigete közül a középső, több mint 7 ezer embernek ad otthont 44 kilométerre Mahétól északkeletre.

Praslin a Seychelle-szigetek három legnagyobb szigete közül a középső, több mint 7 ezer embernek ad otthont 44 kilométerre Mahétól északkeletre. Érdekesség, hogy a 18. században kalózok és arab kereskedők rejtekhelyéül szolgált. Nagy kiterjedésű trópusi erdőiben számtalan madárfajta található meg, többek között a híres seychelles-i fekete papagáj is, de az itt található természetvédelmi területek bővelkednek orchideákban és vaníliában is. Azoknak, akik itt foglalnak szállást, jelentősen megkönnyíti az útját, hogy Praslin saját repülőtérrel rendelkezik. A búvárkodni vágyók számára nagy élmény a sziget partjainál meghúzódó ősi korallzátony. A hangulat jóval nyugodtabb, mint Mahén, párok számára ideális nyaralási célpont, az eldugott kis öblök romantikus élményt nyújtanak. Közlekedni bérelt autóval vagy taxival a legegyszerűbb, ha pedig megéheznénk, figyeljük meg, a helyiek melyik vendéglátó egység felé veszik az irányt, így nem lőhetünk mellé. Érdemes azonban betervezni, hogy májustól novemberig a sziget északnyugati strandjain rengeteg a hínár az ottani partok közelében. Egyesek szerint a hotelek túlárazzák a szobákat, egy biztos, Mahén és La Digue-n jobb árakat találunk.

Praslin-en kap helyet az UNESCO világörökség részét képező Vallée de Mai, ahol 40 méter magas kókuszpálmákat csodálhatunk meg, a szigetre látogatók számára kihagyhatatlan úti cél! A helyiek büszkesége a COCO DE MER( női telt idomokat idéző), a világ legnagyobb kókuszát is megcsodálhatjuk itt.. Élőben akár fél méter átmérőjűt is láthatunk. Az eredetit hologramos pecséttel, borsos áron adják (2-3 000 rúpia). Ez a forma Seychellen, mindenhol és sok mindenben visszaköszön. A belépő ára 350 rúpia, ami még seychelles-i viszonylatban is drágának tűnhet, de a látványért mindenképpen megéri, az itt található leghosszabb túraúrvonal 3 óra alatt járható be.

Ezen kívül a sziget másik legérdekesebb látnivalója a repülőtér mellett található Black Pearl Ltd., ahol a gyöngykagylók tenyésztéséről és a gyöngy létrejöttéről kaphatunk hasznos információkat. Egy speciális akváriumban elhelyezett kagylók megérintésére is lehetőség van, aki pedig szeretne, még vásárolhat is.

Praslin strandjai

Anse Lazio

Sokak szerint a világ legszebb strandjainak egyike Anse Lazio, türkiz vízzel, puha fehér homokkal, parkolóhely és árnyék van. Mellette szóló érv, hogy valóban a prospektusok hasábjain reklámozott paradicsomba csöppennek az ideérkezők, az eltérés csupán annyi, hogy a helyszínt másokkal is meg kell osztanunk. Olykor eléggé zsúfolt és évente egyre több látogatója van, annak ellenére hogy 2011-ben cápatámadás történt itt. Azóta természetesen a helyiek mindent megtettek a szakasz védelméért, mindenesetre a vízben kifeszített hálón nem ajánlott átúszni. Sznorkelezni jól lehet, ám nagy szél esetén még az úszás sem kellemes errefelé, a partmenti víz kevésbé védett.

Anse Kerlan

Ez a strand valójában nem egy strand, hanem egy egyedülálló válogatás Praslin kisebb strandjaiból (mérete folyamatosan változik), a sziget északnyugati partjainál. A víz mély, a hullámok magasak, az áramlat erős, a hínár általában kevés, sznorkelezésre és szörfözésre nem mindig alkalmas a terep. A strandokat elválasztó köveket mesterségesen rakták le, ez néha kicsit fura érzést kelthet bennünk, Kevés látogatója van, gyerekek számára nem biztonságos. Az erős hullámok olykor kidöntenek néhány partközeli fát, amelyek kompozícióban a homokkal és a türkiz színű vízzel remek fotók készítésére kínálnak alkalmat. Parkolási lehetőség van, üzletek és éttermek vannak a közelben. A part hangulata és az utánozhatatlan seychelles-i naplemente mindenképpen megér egy látogatást, ha éppen a közelben járunk.

Cote d’Or

Ez Praslin legnépszerűbb és leghosszabb strandja. Családok számára ideális, de a rengeteg programlehetőség is vonzza az embereket: itt lehet úszni, szörfözni, sznorkelezni, búvárkodni, horgászni, vitorlázni, kirándulni vagy hajókázni (ehhez biztonságunk érdekében csak hivatalos engedéllyel rendelkező szolgáltatót válasszunk!) . Sok az árnyék, a táj gyönyörű, parkoló és buszmegálló van a közelben, de a messzebbről jövők akár csónakkal is megközelíthetik. Némi –értelemszerű- korlátozás, hogy a partmenti szállodák eszközeit (pl. napozóágyak) csak a hotelek vendégei használhatják díjmentesen, ezeken a szakaszokon egyébként valamivel nagyobb a zsúfoltság. Ezen a szakaszon a vízben helyenként a homok alatt ráják lapulhatnak meg, a sérülések elkerülése érdekében próbáljunk óvatosan közlekedni.